Βίντεο με smartphone…

Η λήψη ενός βίντεο είναι περισσότερο πιθανό να γίνει μέσω του smartphone, που έχουμε συνεχώς μαζί μας, παρά με τη φωτογραφική μηχανή ή μία βιντεοκάμερα. Σαφώς, με τα δύο τελευταία μέσα η καταγραφή του βίντεο είναι πιο ποιοτική καθώς εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ποιότητα ( σε FullHD ανάλυση), αποδίδοντας πιστά εικόνα και ήχο.
Ωστόσο, και τα νέα smartphones μπορούν να βιντεοσκοπήσουν με ευκρίνεια τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη σε μία συναυλία ή ξεχωριστές στιγμές με την παρέα σας στις καλοκαιρινές σας διακοπές. Πώς θα γίνει αυτό; Κι όμως, υπάρχουν τρόποι που μπορείται να χειριστείτε το κινητό σας τηλέφωνο ώστε να σας δώσει ένα ικανοποιητικό, καθαρό,οπτικά και ακουστικά, βίντεο.
Η ανάλυση του βίντεο από το τηλέφωνο δεν θα χαθεί αν το κρατήσετε οριζόντια και όχι κάθετα γιατί αλλιώς θα υπάρξει συρρίκνωση του κάδρου, αλλοιώνοντας αισθητικά την εικόνα. Όπως στη φωτογραφία, έτσι και στη διαδικασία λήψης ενός βίντεο, η σταθερότητα του μέσου καταγραφής παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για ένα καθαρό, εστιασμένο και όχι << κουνημένο>> ή θολό αποτέλεσμα. Το κράτημα του τηλεφώνου και με τα δύο χέρια, με τους αγκώνες προσκολημμένους στο κορμό του σώματος σας ή ένα μικρό ειδικό τρίποδο, για ένα πιο σταθερό και σίγουρο αποτέλεσμα, αποτελούν πρακτικούς και εύκολους τρόπους για να βελτιώσετε την ποιότητα στο βίντεο σας. Βέβαια, αν επιθυμείτε ένα πιοδημιουργικό και πρωτότυπο βίντεο, χρειάζεται να του προσδώσετε την κατάλληλη κίνηση, αποφεύγοντας απότομες και γρήγορες κινήσεις που θα προκαλέσουν θόλωμα.
Ίσως το πιο σημαντικό σημείο όταν τραβάτε ένα βίντεο με το κινητό είναι η απόσταση από το θέμα/αντικείμενο βιντεοσκόπησης. Το ψηφιακό ζουμ μειώνει κατά πολύ την ποιότητα στο βίντεο, παραμορφώνοντας το θέμα. Έτσι, η αποφυγή του θα ήταν ωφέλιμη και γι’ αυτό αν πλησιάσουμε οι ίδιοι πιο κοντά θα καταγράψουμε τη στιγμή με μεγαλύτερη ευκρίνεια. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, υπάρχουν στην αγορά φακοί, που τοποθετούνται στην κάμερα του κινητού και προσφέρουν
οπτικό ζουμ, δηλαδή καλύτερη ανάλυση σε σχέση με το ψηφιακό, αρκεί να είναι απόλυτα σταθεροποιημένο. Εν τέλει, ο αποθηκευτικός χώρος είναι επίσης σημαντικός καθώς κάποια smartphones παράγουν βίντεο υψηλής ποιότητας και κατ’επέκταση μεγαλύτερα αρχεία. Η χρήση μίας καλής και γρήγορης ταχύτητας κάρτας SD είναι χρήσιμη και απαραίτητη, αν ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος δεν επαρκεί.

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s