Μια μέρα στη Συγγρού

Πολλοί γνωρίζουν τη Συγγρού για τα διάφορα μαγαζιά και κυρίως τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Ο άξονας της Συγγρού όμως είναι πολύ παραπάνω από αυτό. Είναι ένας δρόμος γεμάτος πολιτισμό και ιστορία καθώς και όμορφα μέρη να περάσει κανείς την ώρα του και συνάμα να μορφωθεί. Πιο συγκεκριμένα ας δούμε πώς ένας φοιτητής της Παντείου που βρίσκεται έτσι και αλλιώς στη Συγγρού καθημερινά λόγω σπουδών μπορεί να περάσει μία ευχάριστη και παραγωγική μέρα, μέσα από φωτογραφίες διαφόρων περιοχών που αναδεικνύουν την όμορφη πλευρά του τόπου.

Καταρχάς δεν γίνεται να ξεκινήσει η μέρα χωρίς το συνηθισμένο καφέ μαζί και το πρωινό. Η αυλή είναι το κατάλληλο μέρος για το σκοπό αυτό. Καθώς είναι ένα είναι ένα all day cafe με πολύχρωμες καρέκλες, με art και vintage πινελιές που έχει καθιερωθεί ως προορισμός στο Κουκάκι.

Στη συνέχεια ένας πρωινός περίπατος στο πάρκο Ν. Σμύρνης που απέχει ελάχιστα από το Κουκάκι θα μας ξυπνήσει και θα μας γεμίσει ενέργεια για να συνεχίσουμε τη μέρα.

Δεν ξεχνάμε φυσικά το λόγο για τον οποίο βρισκόμαστε στη Συγγρού και αυτός είναι οι σπουδές μας στο πανεπιστήμιο οπότε επισκεπτόμαστε την Πάντειο για το σύνηθες τρίωρο μάθημα.

Τελείωσε το μάθημα και είναι ώρα φαγητού! Η πιο εύκολη λύση είναι φυσικά απέναντι από τη σχολή το Pilot. To Pilot είναι ένα all day cafe εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα και εμφανείς ιταλικές επιρροές.

Μιας και ο καιρός έχει βελτιωθεί αισθητά είναι μία καλή ευκαιρία να επισκεφτούμε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για ποδήλατο! Το μαγευτικό τοπίο λουσμένο με χρώματα του ηλιοβασιλέματος είναι η απόλυτη ανοιξιάτικη/ καλοκαιρινή επιλογή για να κάνει κάποιος βόλτα και να επωφεληθεί των δραστηριοτήτων που παρέχει το Ίδρυμα.

Έχει αρχίσει να νυχτώνει και η βραδιά δεν θα μπορούσε να λήξει καλύτερα παρά με την παρακολούθηση μιας θεατρικής παράστασης στη Στέγη γραμμάτων και τεχνών, ιδρύματος Ωνάση, όπου καθημερινά παίζονται διάφορες παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους!

Η μέρα μας κοντεύει να τελειώσει οπότε μια τελευταία βόλτα στο Κουκάκι για φαγητό και ποτό μας είναι απαραίτητη. Μια πολύ καλή και συνηθισμένη επιλογή είναι το Laluk με jazz, funky, soul και swing μουσικές, φιλοξενώντας και γνωστές μπάντες κάποιες φορές θα λήξει τη μέρα μας με νόστιμο φαγητό και ένα χαλαρό ποτό!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s