Πως όλα ξεκίνησαν…

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η φωτογραφία είναι η  τεχνη ή η επιστήμη της δημιουργίας οπτικών εικόνων με την χρήση των κατάλληλων συσκευών (φωτογραφικές μηχανές).
Η φωτογραφία, πέρα από την τεχνολογική της διάσταση, θα λέγαμε ότι είναι και ένα από τα μέσα επικοινωνίας του αιώνα που διανύουμε.
Τον 4ο αιώνα π.Χ., γύρω στο 350 εμφανίστηκε η πρώτη φωτογραφική μηχανή. Η λεγόμενη camera obscura. Η μηχανή αυτή δεν είχε στην μορφή που θα νομίζαμε. Έμοιαζε περισσότερα με ένα σκοτεινό δωμάτιο η κουτί παρά με φωτογραφική μηχανή όπως την ξέρουμε σήμερα.
Η κατασκευή αυτή στην μία άκρη διαθέτει μια γυαλιστερή επιφάνεια και στην απέναντι άκρη μία πολύ μικρή οπή. Ετσι, οι ακτίνες του φωτός διαδίδονται μέσα από την οπή και σχηματίζουν πάνω στην επιφάνεια ένα είδωλο των αντικειμένων έξω από το δωμάτιο ή κουτί.
Οι πρώτες φωτογραφικές μηχανές αποθανατιζαν ασπρόμαυρες εικόνες. Το χρωμα παρουσιάστηκε πολύ αργότερα
Αφού ξεκίνησε έτσι η ιστορία της φωτογραφία, μετά από πολλές αναθεωρήσεις του αρχικού σχεδίου, την αλλαγή της μορφής της φωτογραφικής μηχανής, καθώς και την παρουσίαση της έγχρωμης φωτογραφίας το 1861, χάρη στο φυσικό James Clerk Maxwell θα μπορούσαμε να πούμε ότι η φωτογραφία σήμερα μας δίνει την δυνατότητα καταγραφής εικόνων με κάθε λεπτομέρεια.

Πηγη: https://el.m.wikipedia.org/wiki/Φωτογραφία

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s