Τα είδη της φωτογραφίας

Θα λέγαμε ότι η φωτογραφία είναι ένα πεδίο με πολλούς τομείς. Κάποιοι από τους σπουδαιότερους τομείς της είναι η φωτοειδησεογραφια, η διαφημιστική φωτογραφία, η αρχιτεκτονική φωτογραφία, η φωτογραφία της τέχνης και η αστροφωτογραφία.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους τομείς είναι γνωστοί σε όλους μας αλλά η φωτογραφία τέχνης καθώς και η αστεοφωτογραφια προκαλούν πολύ ενδιαφέρον στους λάτρεις της φωτογραφίας.

Φωτογραφία τέχνης: παρόλο που η πρώτη φωτογραφία αποτυπώθηκε το 1826, χρειάστηκαν πολλες δεκαετίες για να αναγνωριστεί η φωτογραφία ως τέχνη αυτόνομη και ανεξάρτητη. Ακόμα και σήμερα η αξία της αμφισβητείται από πολλούς. Ανθρώπου που άφησαν το στίγμα τους στην ρεαλιστική αναπαραγωγή εικόνων είναι φωτογράφοι όπως ο Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν, ο Αντρέ Κερτέζ και ο Άλφρεντ Στίγκλιτς.

Αστροφωτογραφια: εδώ αναφερόμαστε κυρίως στην απεικόνιση αντικειμένων του νυχτερινού ουρανού, όπως τα αστρικά σμήνη, τα νεφελώματα και τους γαλαξίες που είναι ορατά και καταγράψιμα μόνο με τηλεσκόπια. Μαλιστα, η εταιρεία φωτογραφικού εξοπλισμού Nikon έχει παρουσίαση μια κάμερα DSLR με όνομα D810A ειδικά σχεδιασμένη για την αστροφωτογραφιση. Η κάμερα αυτή δίνει την δυνατότητα να αποτυπωθούν τα χρώματα του ουρανού και των νεφελωμάτων χωρίς αλλοίωση.

Πηγες: https://el.m.wikipedia.org/wiki/Φωτογραφία

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s